Massagetherapie

In mijn praktijk werk ik holistisch. Ik ga er vanuit dat alles in jouw lichaam met elkaar verbonden is. De signalen die jouw lichaam je geeft, die je bijvoorbeeld kan ervaren als pijn, zijn het gevolg van een dieper liggende oorzaak. De oorsprong kan liggen in het vasthouden van emoties of gedachtenpatronen die niet helpend voor je zijn. Door het vasthouden van emoties kunnen je spieren letterlijk op slot komen te zitten. Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk en/of geestelijk uit balans voelen.

Wanneer kan massagetherapie helpend zijn:
 • Je ervaart fysieke klachten zoals nek- en schouderklachten, rugklachten etc.
 • Er is sprake van stress- en burn-out gerelateerde klachten zoals onrust, spanningen, uitputting, vermoeidheid etc.
 • Je zou je graag energieker willen voelen
 • Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf
 • Je hebt behoefte om vanuit je hart te leven
 • Je hebt behoefte om in contact te zijn met je lichaam, waardoor hoofd en hart meer in lijn zijn met elkaar
 • Je hebt behoefte aan het voelen van de kracht/zachtheid/liefde die al in jou zit
 • Je zou graag wat liever voor jezelf willen zijn en willen voelen dat alles wat jij voelt of ervaart er gewoon mag zijn
 • Maar ook gewoon omdat je het fijn vindt, er hoeft niet altijd een reden te zijn om gemasseerd te worden. Het is een cadeautje voor jezelf om jezelf die aandacht te geven en te gunnen.

Massage is een uitnodiging om te gaan kijken naar wat jij voelt en denkt, naar wat je wegstopt en naar waar je weerstand voelt. Het nodigt je uit om alles wat jij voelt te omarmen, te erkennen en herkennen. Om zo te kunnen loslaten wat je niet meer dient en te gaan luisteren naar wat jij en jouw lichaam nodig hebben. Belangrijk te vermelden is dat jij, jouw lichaam en jouw onderbewustzijn alle antwoorden in zich hebben. Door middel van begeleiding van mij, door vraagstelling, zal je steeds meer bij de kern van de klacht uitkomen. Geef je lichaam hiervoor de tijd.

Massage zorgt er daarnaast voor dat je uit je hoofd komt. Het werkt ontspannend en heeft een pijnverminderende werking. Het heeft ook invloed op allerlei processen in je lichaam; de bloedcirculatie, de lymfestroom, de stofwisseling en de vochthuishouding.

Hoe ziet zo’n behandeling bij mij er nou uit?

Een therapeutische massagebehandeling duurt 90 minuten (een eerste behandeling  + anamnesegesprek duurt 2 uur). We starten de behandeling met een gesprek om helder te krijgen wat jouw hulpvraag of behoefte is. Vanuit daar adviseer ik, in samenspraak met jou, welke massage het meest passend is. Meestal behandel ik één deel van het lichaam, bijv. rug/nek/schouders, borst en buik, benen etc. Dit om ervoor te zorgen dat je echt met je aandacht helemaal bij jezelf kunt zijn. Tijdens de behandeling kan ik een korte meditatie/visualisatie gebruiken, welke helpend kan zijn bij het thema van jouw klacht.

Na de massage is er nog ruimte voor een nagesprek. De massage zelf duurt ongeveer 60 minuten.

De massage

Meestal is het een mengeling van verschillende, zachte massagetechnieken. Hierbij kun je denken aan langzame strijkingen/knedingen, drukpuntenmassage en het pulsen van het lichaam (heen en weer wiegen).  De behandeling is helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt.

Holistisch

Holistisch betekent dat zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen naast elkaar passen. Een behandeling bij mij is nooit een vervanging voor een bezoek aan de (huis)arts.

Duo behandeling

Wil jij graag samen genieten (met zijn tweeën) van een massage en/of reiki behandeling? Binnen mijn praktijk bestaat de mogelijkheid om een duo-behandeling te boeken. Je kan hierbij kiezen voor:

 • Allebei een massage (60 minuten p.p.)
 • Een massage + reiki behandeling (30 minuten massage + 30 minuten reiki).

Op mijn pagina ‘duo behandeling’ vind je meer informatie.

In sommige gevallen is niet raadzaam om te masseren. Kijk voor meer informatie op de pagina contra-indicaties. Twijfel je? Neem gerust contact met mij op, dan geef ik je advies.

Klik hier voor de tarieven.