Behandelmethoden

Met mijn biosensor meet ik via een speciaal protocol uit, welke behandelingen voor jou op dit moment nodig zijn.

Behandelmethoden kunnen zijn:

Drukpuntmassage

Drukpuntmassage is een techniek om diepe emotionele lading los te maken en om het proces van heling snel op gang te brengen. Door het lichaam lopen verschillende energiebanen, meridianen genoemd. Wanneer energie op bepaalde punten – zogenaamde meridiaanpunten – niet door kan stromen, zorgt dat voor een blokkade. Dit kan verschillende oorzaken hebben met fysieke of emotionele klachten als gevolg (bijvoorbeeld stress, wegstoppen van emoties, rugklachten etc.). Door het drukken op het blokkadepunt en te praten over de emotionele lading of het thema hierachter, kan de energieblokkade worden opgeheven en effectief worden opgeruimd. Hierdoor kan de energie weer makkelijker doorstromen. Je voelt je weer in balans.

Holistic pulsing

De techniek bestaat uit het ritmisch wiegen en strekken van het lichaam. De beweging die wordt ingezet resoneert door het hele lichaam heen. Hierdoor ontstaat ruimte om los te laten. Emoties komen vrij en krijgen de ruimte om geuit te worden. Het continue ritme van het pulsen kan leiden tot een diepe meditatieve staat, kalmering van het zenuwstelsel en het stimuleert het loslaten van gifstoffen uit het lichaam.

EFT (Emotional Freedom Technique)

EFT is een kloptechniek op de meridiaanpunten waarbij het gaat om het loslaten van de emotionele lading achter een klacht. Voorbeelden van emotionele lading kunnen zijn; angst, schuld, verdriet, trauma’s etc. EFT is ontwikkeld door dr. Callahan.

Edelsteentherapie

Al eeuwenlang is bekend dat edelstenen een geneeskrachtige werking hebben. Het gebruik van verschillende edelstenen tijdens een therapie, die op of rond het lichaam worden gelegd, kan als helend ervaren worden. Iedere edelsteen heeft zijn eigen specifieke trilling, kleur en grondstof. Ze werken vaak heel diep door op onze diepere, emotionele laag. Het kan ondersteunend en verzachtend zijn bij verschillende processen in het lichaam. Edelstenen kun je ook bij je dragen of in huis plaatsen. Het al dan niet bij je dragen van de juiste steen kan worden uitgemeten met de biosensor.

Voeding en allergiemeting

Er wordt bekeken of er een teveel of een tekort is aan bepaalde stoffen in het lichaam. Dit kan namelijk vervelende klachten geven wat zorgt voor belemmering in het dagelijkse leven. Klachten kunnen zijn; vermoeidheid, allergieën, hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, etc. Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen en vitaminen/mineralen of door het volgen van een tijdelijk dieet kunnen tekorten of een teveel aan stoffen weer worden teruggebracht naar het juiste niveau.

Remedies

Remedies (druppels op natuurlijke basis) versnellen het helingsproces en geven inzicht in de achterliggende oorzaak van klachten. Elke remedie heeft zijn eigen werking en kan worden gebruikt als ondersteuning van de behandeling. Hierdoor worden de effecten van de behandeling vergroot en begeleid.
Het gebruik van remedies is altijd vrijwillig en kunnen bij mij besteld worden.

Na de behandeling

Aan het einde van iedere sessie meet ik of een vervolgafspraak gepland moet worden en zo ja, over hoeveel tijd. Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken (1,5 tot 2 liter per dag) zodat afvalstoffen, die tijdens een behandeling vrij kunnen komen, het lichaam kunnen verlaten.

Duur van de behandeling

Een behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.

Een behandeling vindt plaats op de behandeltafel. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen, uitkleden is niet nodig. Het is aan te raden om makkelijke kleding te dragen.