Wat is sensitherapie?

Sensitherapie is een holistische (allesomvattende) therapie die de mens in zijn totaliteit behandelt. Het gaat uit van een wisselwerking tussen lichaam en geest. Ons lichaam heeft ons zoveel te vertellen maar vaak luisteren we hier niet genoeg naar. We stoppen onze emoties en gevoelens weg. Je lichaam gaat als het ware op slot en geeft je na een tijdje signalen die zich kunnen uiten als fysieke of emotionele klachten. Voorbeelden kunnen zijn; schouder-, nek-, of rugklachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, allergieën etc.

Met Sensitherapie krijg je snel inzicht in de achterliggende oorzaak van deze fysieke of emotionele klachten, ook wel blokkades genoemd. Door deze blokkades op te heffen, middels verschillende methoden, komt het lichaam weer in balans. Je gaat je energieker voelen, je lichaam gaat beter functioneren en je maakt weer contact met jezelf.

Sensitherapie is een aanvullende en ondersteunende behandelmethode naast reguliere zorg. Het behandelt mensen en geen ziekte. Een diagnose wordt nooit gesteld. Een behandeling vervangt nooit het bezoek aan een (huis)arts.

Meer informatie over de verschillende behandelmethoden vind je hier.