De aarde heeft muziek in zich!

Het jaar 2021 is bijna ten einde en 2022 dient zich aan. Wat een jaar is het geweest op werelds/maatschappelijk vlak, maar ook zeker op persoonlijk vlak.

Ik werd geïnspireerd om terug te blikken op dit jaar. Op dat wat er allemaal is gebeurd, dat wat ik van mezelf heb gezien, op dat waarin ik ben gegroeid, wat ik wil loslaten en wat ik juist wil omarmen en dat waar ik nog meer van wil in 2022. Dat kan je allemaal lezen in deze blog.

Hobbels op mijn pad

Het jaar 2021 voelde als een jaar waarin ik de nodige hobbels heb ervaren. Ik werd geconfronteerd met dat wat er allemaal in mij leeft van binnen, waar ik eigenlijk nog nooit naar had geluisterd of had leren luisteren. Ervan weggaan voelde gemakkelijker, want confronterend en niet fijn. Dat was veilig want dan was het er niet. Maar op een gegeven moment was de emmer vol. Ik kon niet meer stoppen met huilen. Mijn emmer was niet alleen vol, hij was overgelopen. Het was tijd om naar binnen te keren en te gaan voelen en kijken naar alles wat daar verstopt zat. Pijn, verdriet, boosheid, frustratie, beperkende overtuigingen, zelfdestructie. Daarnaast merkte ik dat ik het gevoel had dat ik beperkt werd in mijn vrijheid. Ik mocht een tijd niet werken, wat ook voor de nodige angst zorgde. Ik voelde me machteloos.

Voelen wie ik echt ben

Alles wat lekker had kunnen sudderen op een laag pitje kwam nu omhoog. Het mocht omhoog komen, want ik was er klaar mee. Ik wilde gaan voelen wie ik was (en ben), wie ik wil zijn en wat ik wil. Ik wilde niet meer leven naar, waarvan ik dacht, de verwachtingen van anderen, leven zoals het heurt. Ik wilde mijn eigen pad gaan bewandelen. Dat heb ik gedaan door een hele lieve coach in de arm te nemen. Zij leerde mij weer te voelen met heel mijn lichaam waardoor ik letterlijk thuis kon komen. Ook de verschillende cursussen die ik heb gevolgd hebben mij hierbij geholpen, zoals de cursus ‘Mindfulness’. Het jaar 2021 was een jaar van groei en ontwikkeling. Het jaar waarin ik opeens voelde dat ik me volledig veilig voelde om mezelf te zijn. De afgelopen tijd begin ik die groei ook echt te zien en dat voelt fantastisch. Het is niet meer alleen maar kijken naar wat er niet goed gaat maar juist kijken naar wat er wel goed gaat en waar ik tevreden over ben.

Een fantastisch nieuw jaar

Het jaar 2022 wordt een fantastisch jaar, dat voel ik nu al. Het jaar waarin wij ons kleine meisje mogen ontmoeten. Een jaar van herboren worden. Een jaar van zachtheid, liefde en kracht. Een jaar waarin ook hobbels voorbij zullen komen. Maar hobbels horen er nu eenmaal bij en zijn juist goed omdat ze zorgen voor verandering. Er naar kunnen kijken, het er laten zijn, het mogen voelen en daardoor mogen helen geeft vrijheid.

Vrijheidsbeperking kan je zelf zo groot maken als je wil. Het gevoel hebben niks meer te mogen, er word je iets opgelegd van buitenaf. Maar de echte vrijheid is niet buiten jezelf te vinden. De vrijheid zit in jezelf. Juist door naar binnen te keren, heb ik het afgelopen jaar ook heel veel vrijheid ervaren. Dat wat van buitenaf wordt opgelegd voelt niet meer als vrijheidsbeperking omdat ik steeds meer mijn eigen weg ga en mijn eigen tijdlijn aan het bewandelen ben.

De aarde is mooi

Ik kwam een quote tegen op Pinterest van Shakespeare. “The earth has music for those who listen.”

En dat is ook zo. De aarde, de wereld is mooi. Als je dichtbij jezelf blijft en je niet laat afleiden door alle soms best wel gekkigheden die op je afkomen, dan kan je de muziek van de aarde horen en daarnaast de muziek in jezelf.

Ik zou je willen uitnodigen om ook eens te gaan voelen en kijken naar wat het jaar 2021, ondanks beperkingen, je wél heeft gebracht. Wat zou je achter je willen laten, waarin wil je groeien en wat wil je meenemen naar volgend jaar?

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling toe. Op naar een geweldig nieuw jaar!