Yes, mijn eigen praktijk!

Eindelijk is het dan zo ver, ik mag beginnen als Sensitherapeut! In september 2018 ben ik gestart met de opleiding tot Sensitherapeut. Ik merkte al een langere tijd dat ik tijdens mijn werk als logopedist niet genoeg voldoening uit het vak haalde en voelde dat ik toe was aan iets anders. Doordat ik meerdere keren een burn-out heb gehad en daardoor niet in staat was om te werken, wist ik dat ik een ander pad moest gaan volgen. Maar welk pad was dan wel voor mij weggelegd? Waar lagen mijn kwaliteiten en waar zou ik weer letterlijk energie van krijgen?

Tijdens mijn hersteltraject kwam ik zelf aanraking met verschillende alternatieve therapieën – energetische therapie en acupunctuur – en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik kwam erachter dat ik een hoogsensitief persoon ben. Het kwartje viel; “Daarom voelde ik mij altijd ‘anders’ dan anderen.” Door deze therapieën te volgen ging mijn energie weer stromen en voelde ik; “Dit moet ik ook gaan doen.” Na vele open dagen te hebben bezocht, heb ik uiteindelijk voor de opleiding tot Sensitherapeut gekozen.

Wat is Sensitherapie?

Sensitherapie is een holistische therapie die de mens in zijn totaliteit behandelt. Het gaat uit van een wisselwerking tussen lichaam en geest. Ons lichaam heeft ons zoveel te vertellen maar vaak luisteren we hier niet genoeg naar. We stoppen onze emoties en gevoelens weg. Je lichaam zit als het ware op slot en geeft je na een tijdje signalen die zich kunnen uiten als fysieke of emotionele klachten. Die signalen vertellen ons iets over de achterliggende oorzaak. De therapie maakt dat er snel een beeld is van de achterliggende oorzaak van deze fysieke of emotionele klachten, ook wel blokkades genoemd. Door deze blokkades op te heffen, middels verschillende methoden, komt het lichaam weer in balans. Je gaat je energieker voelen, je lichaam gaat beter functioneren en je maakt weer contact met jezelf.

De Sensitherapie opleiding

Tijdens de opleiding zijn er veel verschillende onderwerpen aan bod gekomen. Zo leerde ik hoe ik bijvoorbeeld een drukpuntenmassage moest uitvoeren, hoe holistic pulsing ervoor kan zorgen dat je blokkades makkelijker loslaat en maakte ik kennis met de krachtige werking van edelstenen. Maar ook het uitmeten van allergieën en ondersteunende natuurlijke remedies heb ik geleerd. Het mooie van de opleiding is dat het zo praktisch is opgezet. Doordat ik veel met medestudenten heb geoefend en thuis ook de nodige mensen – 55 mensen – heb behandeld, heb ik de geleerde technieken mijzelf eigen gemaakt. Het oefenen tijdens de lesdagen maakte ook dat ik beter inzicht kreeg in mijn eigen ‘issues’. Zo werden we zelf dus ook behandeld!

Wat heeft Sensitherapie met mij gedaan?

Zoals ik al eerder aangaf heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren een burn-out gehad. De opleiding tot Sensitherapeut heeft me geholpen om mezelf weer terug te vinden. Voorheen had ik weinig energie, voelde ik me lusteloos en was ik eigenlijk altijd moe. Door het oefenen en behandelen tijdens de lesdagen voelde ik dat ik weer volledig aanwezig was in mijn lijf. Ik ben me nu bewust van mijn ‘zwakke’ plekken (grenzen aangeven, wat liever zijn voor mezelf, minder kritisch naar mezelf toe) en heb geleerd hoe ik daarmee om kan gaan. En natuurlijk, ik ga nog wel eens de mist in hoor! Maar het heeft me wakker geschud. Hierdoor bewaak ik mijn eigen grenzen meer. Ik sta weer vol in het leven en heb weer genoeg energie om alle uitdagingen in het leven aan te gaan!

En nu is het moment daar. Mijn eigen praktijk. Spannend, maar ik heb er zo veel zin in om anderen te mogen helpen in hun proces om zich weer helemaal in balans te voelen!
Ben je nu nieuwsgierig geworden en zou je graag een keer een behandeling van mij willen ontvangen? Maak dan een afspraak bij mij en ervaar wat Sensitherapie met je kan doen!

Neem nu contact met mij op!