In mijn praktijk ga ik uit van een een holistische benadering. Holistisch wil zeggen; allesomvattend. Ik zie de mens als een geheel en zie niet alleen de klachten die iemand heeft.

De fysieke klacht is een signaal van je lijf; een roep om aandacht. Wat wil die klacht jou vertellen? Vaak zit er een dieper liggende oorzaak achter de (fysieke) klacht die je ervaart. Die dieperliggende oorzaak kan bijvoorbeeld zitten op emotioneel of mentaal niveau. Door het vasthouden van emoties kunnen je spieren letterlijk op slot komen te zitten. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk en/of geestelijk uit balans voelen. Door massage leer je weer te voelen wat er zich in jouw lichaam afspeelt. Je komt uit je hoofd en gaat terug naar je gevoel. De massage heeft een ontspannende werking maar daarnaast heeft het ook invloed op allerlei processen in je lichaam. De bloedcirculatie, de lymfestroom, de stofwisseling en de vochthuishouding. Massage heeft ook een pijnverminderende werking.

Belangrijk om te vermelden is dat holistisch betekent dat zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen in dit plaatje passen.

Je kunt bij mij terecht voor de volgende massages:

Wil jij graag samen genieten (met zijn tweeën) van een massage en/of reiki behandeling? Binnen mijn praktijk bestaat de mogelijkheid om een duo-behandeling te boeken. Je kan hierbij kiezen voor:

  • Allebei een massage (60 minuten p.p.)
  • Een massage + reiki behandeling (45 minuten massage + 45 minuten reiki).

Op mijn pagina ‘duo behandeling’ vind je meer informatie.

In sommige gevallen is niet raadzaam om te masseren. Kijk voor meer informatie op de pagina contra-indicaties. Twijfel je? Neem gerust contact met mij op, dan geef ik je advies.

Klik hier voor de tarieven.