In mijn praktijk ga ik uit van een een holistische benadering. Holistisch wil zeggen; allesomvattend. Ik zie de mens als een geheel en zie niet alleen de klachten die iemand heeft.

De fysieke klacht is een signaal van je lijf; een roep om aandacht. Wat zegt die klacht jou? Vaak zit er een dieper liggende oorzaak achter de fysieke klacht die je ervaart. Die dieperliggende oorzaak kan bijvoorbeeld zitten op emotioneel of mentaal niveau. Door het vasthouden van emoties kunnen je spieren letterlijk op slot komen te zitten. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk en/of geestelijk uit balans voelen. Door massage leer je weer te voelen wat er zich in jouw lijf afspeelt. Kom je uit je hoofd en terug naar je gevoel. Het heeft een ontspannende werking maar daarnaast heeft het ook invloed op allerlei processen in je lijf. De bloedcirculatie, de lymfestroom, de stofwisseling en de vochthuishouding. Het heeft daarnaast een pijnverminderende werking.

Belangrijk om te vermelden is dat holistisch betekent dat zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen in dit plaatje passen.

Op dit moment bied ik deze massages aan:

In sommige gevallen is niet raadzaam om te masseren. Kijk voor meer informatie op de pagina contra-indicaties.

Klik hier voor de tarieven.