In mijn praktijk werk ik holistisch. Holistisch wil zeggen; allesomvattend. Ik ga er vanuit dat alles in jouw lichaam met elkaar samenhangt. Ervaar je bijvoorbeeld fysieke klachten, dan heeft dat invloed op jouw mentale (gedachten en denkwijzen), emotionele (jouw gevoel), energetische (jouw energie) en spirituele (zielsniveau en verleden) gesteldheid.

De klacht die jij ervaart is een signaal van jouw lichaam, het wil je iets vertellen. Door het vasthouden van emoties kunnen je spieren bijvoorbeeld letterlijk op slot komen te zitten. En dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk en/of geestelijk uit balans voelen.

Klachten kunnen zijn;

  • Fysieke klachten zoals nek- en schouderklachten, rugklachten etc.
  • Stress- en burn-out gerelateerde klachten zoals onrust, spanningen, uitputting, vermoeidheid etc.
  • Innerlijke onrust of piekeren
  • Lusteloosheid en stemmingswisselingen
  • Slaapproblemen
  • Angsten
  • Weinig zelfvertrouwen

Massage is een uitnodiging om te gaan kijken naar wat jij voelt en denkt, naar wat je wegstopt en naar waar je weerstand voelt. Het nodigt je uit om alles wat jij voelt te omarmen, te erkennen en herkennen. Om zo te kunnen loslaten wat je niet meer dient en te gaan luisteren naar wat jij en jouw lichaam nodig hebben. Belangrijk te vermelden is dat jij, jouw lichaam en jouw onderbewustzijn alle antwoorden in zich hebben. Door middel van begeleiding van mij, door vraagstelling, zal je steeds meer bij de kern van de klacht uitkomen. Geef je lichaam hiervoor de tijd.

Massage zorgt er daarnaast voor dat je uit je hoofd komt. Het werkt ontspannend en heeft een pijnverminderende werking. Het heeft ook invloed op allerlei processen in je lichaam; de bloedcirculatie, de lymfestroom, de stofwisseling en de vochthuishouding.

Hoe ziet zo’n behandeling bij mij er nou uit?

Een therapeutische massagebehandeling duurt 75 minuten. Wanneer je voor het eerst bij mij komt zal ik eerst wat vragen stellen om duidelijk te krijgen wat de klacht is, en wat je graag zou willen bereiken met de therapie. Wanneer je al vaker bent geweest hebben we van tevoren een kort voorgesprek. Vanuit daar stel ik, in samenspraak met jou, een massage voor.

Ik behandel altijd één deel van het lichaam per sessie, bijv. rug/nek/schouders, borst en buik, benen etc. Dit om ervoor te zorgen dat je echt met je aandacht bij mijn handen kunt zijn en helemaal tot jezelf kunt komen. Tijdens de behandeling kan ik een korte meditatie gebruiken, welke helpend kan zijn bij het thema van jouw klacht.

Na de massage is er nog ruimte voor een kort nagesprek. De massage zelf duurt ongeveer 60 minuten.

Je kunt bij mij terecht voor de volgende massages:

Klik op de kopjes voor meer informatie.

Meestal is het een mengeling van alle bovengenoemde behandelvormen. Helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt.

Holistisch betekent dat zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen naast elkaar passen. Een behandeling bij mij is nooit een vervanging voor een bezoek aan de (huis)arts.

Wil jij graag samen genieten (met zijn tweeën) van een massage en/of reiki behandeling? Binnen mijn praktijk bestaat de mogelijkheid om een duo-behandeling te boeken. Je kan hierbij kiezen voor:

  • Allebei een massage (60 minuten p.p.)
  • Een massage + reiki behandeling (45 minuten massage + 45 minuten reiki).

Op mijn pagina ‘duo behandeling’ vind je meer informatie.

In sommige gevallen is niet raadzaam om te masseren. Kijk voor meer informatie op de pagina contra-indicaties. Twijfel je? Neem gerust contact met mij op, dan geef ik je advies.

Klik hier voor de tarieven.